HF-Merker
B-10 Skisport, langrennski + slalom
1
Redegjør kort for skisportens historie.
2
Redegjør for ski, skistaver, bindinger og støvler til:
- Hopping
- Slalom
3
Redegjør for vedlikehold av ski og utstyr
4
Turlangrennsski
- Angi en vanlig oppbygging av en turlangrennsski
- Angi de viktigste kriterier for valg av en slik ski.
5
Redegjør for de forskjellige smøringstyper og deres anvendelse, samt smøreteknikk.
6
Demonstrer ferdighet i følgende (riktig teknikk):
- Diagonalgang på flat mark og i motbakke.
- Dobbelttak med fraspark.
- Dobbelttak uten fraspark (pigging).
- Fiskebeinsgang
- Utforbakkekjøring med tur-, turlangrenn- eller langrennski.
- Plogbrems
- Halvplog
- Plogsving
- Skrens
- Lappekast
- Skøytetak
- Stå på én ski i utforbakke med god balanse.
7
Gjennomfør en skitur på minst 10 km på én dag.
8
Velg ett av kravene 1 eller 2:
- Slalomkjøring i lett slalomløype med minst 5 porter og uten fall.
- Riktig hoppteknikk ved hopplengder på 3-5 meter (stående hopp)
9
Redegjør for forskjellen på følgende skidisipliner:
- Slalom
- Storslalom
- Utfor