HF-Merker
B-26 Primitiv matlaging
1
Lag 4 forskjellige båltyper.
2
Tenn opp ild uten bruk av fyrstikker.
3
Forklar hensikten med en fettfelle og lag en slik.
4
Hvordan kan man hindre at sot setter seg fast på gryter og kar som brukes over åpen ild?
5
Hvordan kan matvarer holdes friske og kjølige på en tur i terrenget som strekker seg over flere dager?
6
Lag, ved hjelp av maksimalt øks, kniv, krokkniv og sandpapir, følgende gjenstander og forklar materialvalget:
- Kopp
- Skje eller gaffel
7
Lag en varm matrett på en tur i marka av
- medbrakte råvarer
- råvarer som du selv skaffer deg på stedet.
8
Gjennomfør en tur i terrenget på minst to dager (én overnatting). Maten du spiser skal lages av enten medbrakte råvarer eller råvarer du selv skaffer deg på stedet, og den skal omfatte minst én middag.
9
Merknad:
- Vær oppmerksom på forsiktighetsregler og restriksjoner angående bålbrenning, lsåvel som grunneierforhold. Vær obs på giftige og uspiselige vekster. HF-merket A – 27 - «Spiselige ville vekster» - vil derfor være nyttig å ta.