1
Hva forstås ved
- Koking
- Steking
- Damping
- Trekking
- Gratinering
- Frityr
2
Matbehandling
- Hvilken av ovenstående matbehandlingsmetoder er best når det gjelder å beholde matens næringsverdi?
- Hvilken av ovenstående matbehandlingsmetoder er dårligst?
3
Vis at du behersker og kan bruke kjøkkenutstyr:
- Komfyr
- Måleskje og litermål
- Kjøkkenvekt
- En annen valgfri el. kjøkkenmaskin
4
Vis at du kan betegnelsen på forkortelsene i oppskrifter. (g, l, ss…)
5
Hvorfor er hygiene så viktig når man jobber med mat?
6
Næringsstoffer
- Gjennomgå næringsstoffene i mat som kroppen trenger og lær om næringspyramiden.
- Noter alt du selv spiser og drikker i en uke. Finn, i samarbeid med instruktør, ut om denne listen viser at du spiser sunt og får i deg de næringsstoffene du trenger.
7
Vis at du kan følge en oppskrift og lag følgende
- En vegetarisk hovedrett
- Grønnsaksuppe og/eller lapskaus
- Grove rundstykker, boller eller brød
- En salat
8
Dekk et bord og dekorer det til et måltid. Server en rett du har laget og rydd opp etterpå.
9
Lag en oppskriftbok med - som en begynnelse - 5 vegetariske retter.
10
Demonstrer koking av:
- Poteter
- To andre grønnsaker
- Egg
11
Redegjør for:
- Bibelens spiseforskrifter som de ble gitt ved skapelsen
- Bibelens spiseforskrifter som de er etter vannflommen
- Bibelens syn på hva som regnes som rene og urene dyr