
1
Definer følgende:
- Blanchering/forvelling
- Hurtigfrys
- Fryser brenner
2
Hva slags beholdere kan brukes til frysing av matvarer?
3
Hva skal man tenke på når man skal fryse grønnsaker eller frukter?
4
Hvordan tiner man frosne grønnsaker? Hvordan tiner man frossen frukt?
5
Frys to grønnsaker ( mais og annet etter eget valg) , og deretter forbered og server.
6
Frys en grønnsak raskt i en tilstand som kan helles når tint.
7
Hvorfor er salt ikke tilsatt i grønnsaker som skal fryses?
8
Frys noen fersken i lys sirup og noen i appelsin eller ananas juice.
9
Hva er grunnen til at det brukes askorbinsyre i sirup og ikke i fruktjuice? Hvorfor er askorbinsyre brukt til å fryse ned fersken?
10
Frys en type bær uten tilsatt søtningsstoffer.
11
Lag et syltetøy og så frys.