HF-Merker
A-27 Spiselige ville vekster
1
Lag en samling på - eller fotografer - minst 15 forskjellige spiselige ville vekster og identifiser de.
2
Identifiser fem trær og fem busker i fra naturen som har spiselige deler.
3
Identifiser, forbered og spis fem forskjellige ville bær eller frukter, samt tre forskjellige drikker, tre salat vekster, tre urter(grønne) og to rotgrønnsaker eller røtter.
4
Demonstrer hvordan man forbereder ville vekster på følgende måter:
- Koke
- Riste
- Steke
- Bake
5
Demonstrer hvordan man forbereder fire deler av den kjente Milkweed eller Dagliljen til et "måltid".
6
Forklar hvordan man identifiserer the spiselige sopp og hvordan man identifiserer dødelig sopp typer.
7
Hvilken plante kan kan tørkes og bli knust om til en matvare?
8
Kunne minst 8 plantefamilier som omfavner giftige eller tvilsomme planter.
9
Hva er viktig å tenke på når man skal spise ville vekster?