Barn er vant til å høre historier fra bøker som leses for dem og i barnesabbatskolen så illustrerer vi ofte historiene med flanellograf bilder eller kanskje barna får være med på små dramatiseringer av bibelhistorien. Dette kan også gjøres hjemme. Det er også andre måter og fortelle fortellinger og fremme gode prinsipper for barna. Man kan blant annet investere i «story cubes»* terninger. Dette er terninger som har bilder istedenfor tall. Da kan barna eller den voksne enten lete frem det bilde de vil ha for å illustrere noe, ellers så kan man kaste terningene og lage en historie ut i fra bildene som kommer frem. Barna synes både det er gøy og engasjerende og de opplever en litt annerledes måte å få høre historier på. De synes også det er gøy å bruke terningene selv til å lage historier med. Det oppmuntrer til både å utvikle fantasien og styrker kommunikasjon. Terningene kan brukes både i sabbatskolen, i ungdomsgruppen og hjemme.
En annen god ressurs er «blob card»**, dette er kort med bilder av «blober» som illustrerer forskjellige følelser. Disse kan brukes når man snakker sammen, enten om hvordan man selv har det eller hvordan man tror en person i en fortelling følte seg. Dette hjelper en til å uttrykke følelser og bidrar også til å utvikle empati.
*Story cubes kan kjøpes i forskjellige bokhandler og butikker på nettet. De fås i forskjellige utgaver som har bilder av forskjellige ting og situasjoner. De finnes også som en app, som man kan laste ned på nettbrett eller telefon.
**blob cards – disse kan man bestille fra www.amazon.co.uk